Административен съд – Видин се включи в инициативата „Мениджър за един ден“. В рамките на този ден ученичките Мари-София Стефанова и Грета Маринова заеха длъжността Председател на съда

В рамките на инициативата „Мениджър за един ден“ Административен съд – Видин посрещна единадесетокласничките Мари-София Стефанова от ГПЧЕ „Йордан Радичков“, гр. Видин и Грета Маринова от СУ „Бачо Киро“, гр. Павликени. Ученичките изпълняваха функциите Председател на съда.

„Желанието ни е да продължим образованието си в областта на правото и затова избрахме Административен съд – Видин. За нас днешния ден е една прекрасна възможност да се докоснем до работата на съдията и да придобием представа за това, как функционира съдебната система“ – споделиха Мари- София и Грета.

Двете момичета имаха възможност да се запознаят с целия процес от постъпването на жалбата до образуване на делото, със структурата на Административен съд – Видин, видовете дела, които се разглеждат в него и работата на съдията и съдебната администрация. В днешния ден младите председатели лично участваха в разпределението на постъпилите жалби на съответните съдии-докладчици.

Съвместно с магистратите те се запознаха с казуси по административни дела, насрочени за разглеждане през деня. Двете единадесетокласнички  участваха в съдебни заседания и в реална обстановка наблюдаваха съдебен процес. Истински интерес предизвика обличането от тях на съдииските тоги и заемането на мястото на съдията в съдебната зала.

„Позицията Председател на Административен съд – Видин, дори и в рамките на един ден, ни помогна да разберем колко отговорна и изпълнена с предизвикателства е професията „съдия“. Но чудесната атмосфера, която намерихме тук и високия професионализъм, затвърди нашето желание да продължим обучението си в тази област“ – казаха двете момичета в края на работния ден и изразиха желание тези срещи да продължат и в бъдеще.

Антония Генадиева – Председател на Административен съд – Видин връчи на Мари-София Стефанова и Грета Маринова Сертификати за участие в  инициативата „Мениджър за един ден“ .

„Административен съд – Видин винаги е отворен към гражданите и младите хора и за нас в днешния ден бе истинско удоволствие да посрещнем и работим с тези амбициозни момичета. Ще се радваме един ден да ги приветстваме като наши колеги. Нашият съд ще продължи да работи открито, предвидимо и в услуга на гражданите“ – каза Антония Генадиева – председател на Административен съд – Видин.

Това е втора година, в която съдът се включва в инициативата „Мениджър за един ден“.

0
0
0
0
0
0
0
0
dolor justo Donec Curabitur Donec libero sem, ipsum ut Aliquam ut