„Що е административно правосъдие“ бе темата на лекцията, изнесена от съдия Нели Дончева пред ученици от Профилирана природо-математическа гимназия „Екзарх Антим І“, гр. Видин

Съдия Нели Дончева – административен съдия, участник в създаването и утвърждаването на съда като председател, обясни по интересен и достъпен начина на младите хора същността и спецификата на административното правораздаване.

Единадесетокласниците от Профилирана природо-математическа гимназия „Екзарх Антим І“ научиха що е административен акт, административно нарушение и наказание.

„Спазването на закона и принципите на справедливост и независимост са основните в работата на съдиите“ – каза съдия Нели Дончева. Тя сподели интересни и вълнуващи моменти от нейния богат съдийски опит и отбеляза, че само ясните правила и спазването на законите са гарант за добър живот.

Лекцията бе част от Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, която се реализира за трета поредна година в Административен съд – Видин.

Цикълът от лекции ще приключи на 13 май 2019, когато съдия Биляна Панталеева – Кайзерова ще представи на учениците „Професия „съдия““.

viber image 2019-04-15-2 , 16.33.59.jpg
viber image 2019-04-15-3 , 16.34.00.jpg
leo fringilla commodo id libero ultricies vel,